Ruiteropleiding Bixie&Friends

Volg bij ons de KNHS-FNRS Ruiteropleiding Bixie&Friends

Speciaal voor de jongste kinderen t/m 12 jaar die paardrijden is er nu de Ruiteropleiding Bixie&Friends, afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen. En met Bixie&Friends is het paardrijden op de manege.

Hierbij worden kinderen samen met de pony Bixie en z’n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma’s kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijden kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke Bixie&Friends ruiterpaspoort.

Kinderen maken eerst kennis met de pony’s in de stal en uiteraard met pony Bixie en z’n 6 vrienden Hero, Star, Dancer, Rocket, Lucky en Jumper uit het ruiterboekje. Ze leren hoe pony’s verzorgd worden, welk gedrag ze hebben en hoe je daar mee om moet gaan. Daarnaast beginnen ze natuurlijk ook met het echte paardrijden. Er blijft veel aandacht voor het welzijn, de verzorging en omgang met pony’s naast het paardrijden.  

Ieder kind dat bij ons komt rijden krijgt een eigen Bixie&Friends ruiterpaspoort waarin ze via Bixie  stempels beloond worden voor alles wat ze leren. Dit leren ze van onze enthousiaste gediplomeerde instructeurs, maar ook uit het boekje “Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends”. Dit hele ruiterpakket met ruiterpaspoort en ruiterboekje wordt aangevuld met het Bixie&Friends magazine. Deze ontvangen de kinderen vervolgens 2x per jaar thuis vanuit de paardensportbond, de KNHS. Bomvol met leuke strips, spannende verhalen, knutseltips, aanbiedingen en informatie over de verzorging van paarden en pony’s. Elke maand krijg je een digitale Bixie&Friends nieuwsbrief en op www.bixiekids.nl kun je leuke spelletjes doen, video’s kijken en nog veel meer leren over je favoriete dieren. Met Bixie en zijn vrienden wordt leren paardrijden nóg leuker! In de KNHS-webshop zijn er ook nog leuke Bixie&Friends spulletjes te koop om de beleving helemaal compleet te maken. 

Aanmelden 
Om te starten kunnen ouders hun kind aanmelden als Bixie-lid, rechtstreeks via een QR-code van de manege (op de bar) met directe betaalmogelijkheid van € 27,50 voor het KNHS-FNRS lidmaatschap. Dan wordt een factuur per mail gestuurd. Daarna zijn ze KNHS-FNRS lid en wordt het gepersonaliseerde Bixie&Friends ruiterpakket met ruiterpaspoort en boekje “Mijn eerste paardrijles” en Bixie&Friends magazine toegestuurd vanuit de KNHS naar de ruiter en kan gestart worden met de leukste paardrijden opleiding van Nederland. 

 Het Bixie&Friends Ruiterpakket bestaat uit: 

– KNHS-FNRS lidmaatschap voor 1 jaar

– Bixie&Friends Ruiterpaspoort

– Boekje ‘Mijn eerste paardrijles van Bixie&Friends’

– 2 keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de mat

Comments are closed.